Meedoen Werkt! wordt gerund door enthousiaste deelnemers. Mensen die - net als jij - een Participatiewet-uitkering hebben. Door mee te doen aan dit project werken zij niet alleen aan hun eigen ontwikkeling, maar ook aan die van jou! De gastheren & gastvrouwen vertellen je uit eigen ervaring wat de voordelen zijn van Meedoen Werkt!

 

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreek je samen met een gastheer of gastvrouw je wensen en mogelijkheden, zij vertellen dan wat je allemaal kunt doen en verwijzen je door naar de juiste instantie of contactpersoon.

Ex-deelnemers aan het woord

Een aantal deelnemers vindt daadwerkelijk een baan na deelname aan het project. Zo helpt Adama nu Franstalige klanten bij MoneYou. Transformeerde Rodrigo van werkloze muzikant naar computerhulp aan huis. En vond Mirjam een administratieve baan, die zij uitstekend kan combineren met haar taken als alleenstaande moeder.   

 

 

Adama zet haar talenknobbel in 

Adama kreeg net voor het beëindigen van haar deelname aan Meedoen Werkt een advertentie onder ogen. MoneYou zocht iemand die de Franstalige klanten kon helpen. Een perfecte functie voor Adama, wiens moedertaal Frans is. Adama ging, sprak en overwon; ze werd meteen aangenomen. Meedoen Werkt zocht Adama recentelijk op bij haar nieuwe werkgever. Adama heeft het er duidelijk naar haar zin en stelde Meedoen Werkt trots voor aan haar nieuwe collega's. MoneYou is zeer tevreden over Adama. Vooral haar inzet en collegialiteit werden geprezen.

 

Rodrigo: van muzikant naar computerhulp aan huis

In Chili was hij professioneel muzikant, in Nederland bij Meedoen Werkt verantwoordelijk voor alles wat met computers te maken had. Daarnaast begeleidde hij diverse maatjes. Rodrigo was de bijstand zat en daardoor zeer gedreven om betaald werk te vinden. Tegen het einde van zijn deelname aan Meedoen Werkt stuitte hij op een advertentie van een bedrijf in Amsterdam dat computerproblemen bij de mensen thuis oplost. Na het perfectioneren van zijn sollicitatiebrief mocht Rodrigo al snel op gesprek komen. Dit gesprek resulteerde in een contract als oproepkracht. Buiten het feit dat hij meer uren zou willen maken, is Rodrigo tevreden.

 

Mirjam combineert nu werk én ouderschap

Collega Mirjam was een enigszins schuchtere jonge vrouw, een alleenstaande moeder met administratieve aspiraties. Bij Meedoen Werkt ging zij aan de slag als secretaresse. Collega's en leidinggevenden waren zeer tevreden over haar nauwkeurige en betrokken werkstijl. Door deze waardering groeide haar zelfvertrouwen. Enkele maanden voor het einde van haar deelname, solliciteerde Mirjam op een administratieve functie bij een Purmerends bedrijf. Ze werd aangenomen en heeft inmiddels een vast contract. Een leuke baan met werktijden die precies aansluiten bij haar wensen en mogelijkheden.