Wil je graag jezelf ontwikkelen, maar heb je bepaalde problemen waardoor dat moeilijk is? Dan is het goed om te weten dat er instanties zijn die je kunnen helpen. Of nu gaat om schulden, verslavings- of opvoedingsproblemen. 

Schulden

Als je schulden hebt of dreigt in de schulden te komen, kun je advies en begeleiding krijgen. Neem gerust op met Activa Schulphulpverlening voor meer informatie. De contactgegevens vind je in de kolom hiernaast.

Verslaving 

Als je verslaafd bent aan alcohol, drugs, medicijnen of gokken, dan is het goed om te weten dat er specifieke en effectieve behandelingen bestaan. Word je sociale leven beperkt door verslavingsproblemen? Wacht dan niet langer, trek aan de bel. Je kunt begeleiding krijgen om je specifieke problemen aan te pakken. En onder begeleiding zoeken naar een prettige daginvulling, zoals werk of vrijwilligerswerk.  Kijk op www.brijder.nl voor meer informatie.

Psychische of psychiatrische problemen

Als je in je sociale leven wordt beperkt door psychische of psychiatrische problemen kun je daarbij begeleiding krijgen. Onder begeleiding zoek je een prettige en passende daginvulling, zoals werk of vrijwilligerswerk. Je kunt terecht bij Bureau JeugdZorg, de crisisdienst of bij de GGZ Zaanstreek/Waterland. Zie www.wijsopwegggz.nl.