Eén werkgevers Servicepunt voor regio Waterland

Donderdag 22 juni 2017

De werkgeversservicepunten van Zaanstad en Waterland slaan de handen ineen en gaan verder als één regionaal servicepunt onder de naam WSP Zaanstreek- Waterland.

Lees verder

 

Weer ‘brood op de plank’ dankzij De Graaf

Maandag 29 mei 2017

Wethouder Roald Helm bezocht op woensdag 17 mei afvalbeheerder De Graaf. De Graaf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. Helm overhandigde een bedankje aan het bedrijf, waar inmiddels 13 mensen zijn geplaatst die onder de Participatiewet vallen.

Lees verder

 

Deelnemers Werkfit programma stralen tijdens uitreiking certificaten

Woensdag 10 mei 2017

Gebak, bloemen en een zaal vol stralende gezichten. De deelnemers aan het Werkfit programma waren zichtbaar trots tijdens de uitreiking van certificaten Groot Groen-onderhoud. Wethouder Roald Helm reikte woensdagmiddag 3 mei de certificaten namens de gemeente uit.

Lees verder

 

Banenmarkt groot succes

Vrijdag 28 april 2017

De juiste kandidaat vinden voor die openstaande vacature in uw bedrijf is niet altijd gemakkelijk. Daarom hebben wij van Bureau Werk, onderdeel van het Werkgeversservicepunt regio Zaanstreek-Waterland, op zes april in P3 een banenmarkt georganiseerd.

Lees verder

 

Bureau Werk bemiddelt kandidaten uit de participatiewet succesvol in de regio

Donderdag 23 maart 2017

Re- integratiebureau Gemeente Purmerend scoort  50 %

Bureau Werk is het re-integratiebureau van de Gemeente Purmerend en één van de uitvoerende organen van het Werkgeversservicepunt regio Waterland (WSP).

Kandidaten die zo goed als klaar zijn om de arbeidsmarkt op te gaan, kunnen ondersteuning krijgen van Bureau Werk.  

Lees verder

 

Soms is het leven een sprookje dat eindigt met 2 banen !

Woensdag 25 januari 2017

Eind september 2017 sprak ik voor het eerst met Emmanuel Achiri. Doel van het gesprek was om hem deel te laten nemen aan de training Werken aan Werk. In het gesprek bleek dat hij meer motivatie had voor een extra cursus Autocad tekenen. Emmanuel is een vakman en wil zijn kennis en vaardigheid zo actueel mogelijk houden. Hierin moest ik hem helaas teleurstellen. Naarmate het gesprek vorderde, werd het meer en meer persoonlijk en vertelde hij veel over wat “vier jaar werkloos zijn” met je doet. Uiteindelijk  kreeg hij toch interesse in de training om zijn kans  op het vinden van werk te vergroten.

Lees verder

 

Vanuit de uitkering naar werken in het groenonderhoud

20 januari 2017

“Ik heb mijn gevoel van eigenwaarde terug”

 Veel Purmerenders zitten door verschillende omstandigheden al lang zonder werk. Een aantal van hen doet al een poosje ervaring op in het groenonderhoud voor de gemeente. Dit levert vele voordelen op: ze zijn weer aan het werk, de boel wordt netjes gehouden en regelmatig stromen ze door naar vast werk. Kritiek is er ook: ze hebben niet altijd verstand van groen en schoffelen soms teveel weg. Daarnaast is er veel onkruid op sommige plaatsen. Hoe zit dat nou? Purmerend Totaal ging in gesprek met 4 betrokkenen.

Lees verder

 

Per 1 januari 2017 gaat de nieuwe Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) in.

20 januari 2017

Per 1 januari 2017 gaat de nieuwe Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) in. Deze wet bestaat uit 2 tegemoetkomingen voor werkgevers: 

  • het lage-inkomensvoordeel (LIV);
  • het loonkostenvoordeel (LKV).

Het LIV gaat in op 1 januari 2017. Het LKV gaat in op 1 januari 2018. Beide tegemoetkomingen zijn erop gericht om werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Op uwv.nl houden wij u op de hoogte van deze nieuwe tegemoetkomingen voor werkgevers.

Lees verder

 

Meindert Engberts: “ ik houd graag de touwtjes in handen..”

Dinsdag 20 december 2016

Sylvia Donker (48) had moeite met werk vinden vanwege het grote gat op haar cv. Flextensie gaf haar het zetje in de rug om straks op contractbasis aan de slag te gaan.

 

‘Er is mij niks komen aanwaaien en ik heb hard moeten knokken voor waar ik nu ben’.

En dat is in het warme kantoor van Engberts Elektrotechniek om precies te zijn, waar Sylvia sinds augustus 2016 werkzaam is.

Eigenaar Meindert Engberts (33) komt ook net binnen en schuift gezellig aan.

De twee werken nog maar enkele maanden samen, maar er is al sprake van een goede band onderling. Én een halfjaarcontract, want na een poos voor Flextensie werkzaam te zijn geweest, heeft Sylvia een contract gekregen bij Engberts Elektrotechniek.  

Lees verder

 

Fijne feestdagen

Maandag 12 december 2016

Bureau Werk wenst iedereen hele fijne feestdagen en een succesvol 2017 !

Lees verder