Bureau Werk is het interne re-integratiebureau van de gemeente Purmerend. Bureau Werk is in 2006 opgericht om het gat tussen ‘vraag en aanbod’ te dichten, specifiek voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

 

Bureau Werk beschikt over een bestand van zeer gemotiveerde werkzoekenden. Mensen met een bijstandsuitkering, die om uiteenlopende redenen werkloos zijn geworden. Bijvoorbeeld door failissement, ziekte of het niet slagen van een eigen bedrijf. Deze mensen hebben werkgevers echter wel veel te bieden! Soms is daarbij wel een eerste steuntje in de rug bij nodig. Bureau Werk ondersteunt zowel werkgever als werknemer. Met maatwerktrajecten voor werkzoekenden, aantrekkelijke regelingen voor werkgevers en gratis werving & selectie. 

Voordelen werkgevers

Het doel is om geschikte werkzoekenden te plaatsen op passende vacatures. Wij begeleiden vooral werkzoekenden met een Wwb-uitkering, maar ook mensen zonder uitkering met diverse achtergronden. Van laag tot hoger opgeleid, met weinig tot veel ervaring. Hierbij proberen wij zo goed mogelijk aan te sluiten op uw wensen. Waar nodig bieden wij aanvullende scholing, coaching op de werkplek of een proefplaatsing: een afgebakende periode waarin de werkzoekende de kans krijgt zich te bewijzen als geschikte werknemer zonder loonkosten voor de werkgever. 

Van coaching tot no-risk polis

Bureau Werk ondersteunt zowel de werkgever als de werkzoekende om een vliegende start te maken op de werkvloer. Hiervoor hebben wij een aantal ‘tools’ tot onze beschikking. Van subsidie tot proefplaatsing en van scholingscheque tot no-riskpolis. Check uw voordelen op de pagina Regelingen & voordelen. 

Meer weten?

Bureau Werk is in mei 2006 opgericht en valt onder Team Doelgroepen van Werk en Welzijn. Wilt u meer weten over Bureau Werk, over onze dienstverlening of profiteren van de nodige regelingen? Neem dan contact op met Bureau Werk via info@bureauwerkpurmerend.nl of via 0299 - 480 466.

Download brochure